Εγκατάσταση και ρύθμιση των Apache, MySQL, mod_ssl, PHP, Webmail

Δημοσίευση από admin στις 21 Ιανουαρίου 2004

Ο Μάρκος Γώγουλος μας εξηγεί πώς να εγκαταστήσουμε και να ρυθμίσουμε ένα τυπικό περιβάλλον LAMP.

Παρουσίαση του πυρήνα 2.6

Δημοσίευση από admin στις 1 Ιανουαρίου 2004

Aloha 2.6 !

Υποθέτω πως για τους ενασχολούντες, η είδηση της βάφτισης του linux kernel tree σε 2.6 στις 17 του Δεκέμβρη 2003 είναι ήδη γνωστή. Πιθανώς ακόμη, οι περισσότεροι να ξεπέρασαν την κλασική (και ορθότατη) στάση του "δουλεύει, άστο όπως είναι" και να τον δοκίμασαν, σε μη-workstation μηχανηματάκια - όπως π.χ. σε απλά, καλοστημένα ADSL NAT/firewall PCs τα οποία συνήθως πειράζεις μόνο για κανένα OpenSSH patch.

Οι διαφορές του νέου πυρήνα από τον 2.4 είναι τόσο σημαντικές, που συζητήθηκε η ονομασία του σε 3.0 αντί 2.6. Ακολουθεί μια προσπάθεια για μια περιεκτική...

Οι σελίδες του Tsakf

Δημοσίευση από admin στις 15 Μαρτίου 2003

Ένας καινούριος web τόπος είναι οι σελίδες του Κ. Τσακάλογλου και θα τον βρείτε στη διέυθυνση: http://www.byzanmusic.com/tsakf/. Εκεί θα βρείτε ομιλίες, άρθρα και ένα μικρό οδηγό για αρχάριους.

Ελληνικό office 2000 στο WINE (Word)

Δημοσίευση από admin στις 15 Μαρτίου 2003

Υλικά:

Προσοχή!! η version του wine θα πρέπει να είναι τουλάχιστον η 20030219 (wine -v). Πρώτα καθαρίζουμε εντελώς την εγκατάσταση που έχει το SuSe φροντίζοντας να σβήσουμε και τον φάκελο ~/.wine. Εγκαθιστούμε το rpm με την τελευταία έκδοση του wine. Τρέχουμε το wine μια φορά και δημιουργεί στον φάκελο του χρηστή το .wine. Μετά δίνουμε wine_set_default_reg. Ανοίγουμε με έναν editor το ~/.wine/config, βρίσκουμε ...

Εγκατάσταση και ρύθμιση του Apache

Δημοσίευση από admin στις 10 Μαρτίου 2003

Οι παρακάτω σημειώσεις περιλαμβάνουν οδηγίες για την εγκατάσταση και το στήσιμο του apache, καθώς και οδηγίες για τη δημιουργία εικονικών server. Ο αναγνώστης χρειάζεται να έχει κάποιες βασικές γνώσεις από unix. Οι οδηγίες βασίζονται σε ένα παράδειγμα και περιγράφονται αναλυτικά με βήματα.

A. Εγκατάσταση

α1. Μπαίνουμε στο σύστημα ως root και κατεβάζουμε τον apache από έναν ftp server. Για παράδειγμα από τον ftp του Πολυτεχνείου, πληκτρολογούμε:

$ftp ftp.ntua.gr
Δίνουμε:
USER anonymous
PASSWD myemail@domain.gr
που ισχύει για...

All trademarks, copyrights and articles on this page are owned by their respective owners. The rest are © copyleft by HELLUG.
Xplosion Website engine code is © copyright by Thanos Kyritsis. Xplosion is a free software released under the GNU/GPL.


Valid Xhtml 1.1 Valid CSS RSS Syndication Powered by Php Powered by MySQL Graphics made with Gimp